1 iunie memorabil: Cum ar fi să ții fluturi mari pe mână?
Sunt multe evenimente programate pentru minivacanța de 1 iunie, care se apropie. Am reținut însă un eveniment minunat la Sun Plaza (despre evenimentele lor scriu nu pentru că m-ar plăti, ci pentru că îmi place ce fac – am fost cu fetița mea la toate evenimentele și expozițiile dedicate copiilor pe care le-au organizat în ultima perioadă și a fost foarte încântată).
Expoziția de fluturi la Sun Plaza
Între 1 și 4 iunie vom găsi drum să vedem expoziția de fluturi vii. Zeci de fluturi colorați sunt lăsați liberi într-un cort special amenajat și copiii pot intra să îi admire și să îi studieze cum mănâncă, cum zboară. Pot fi chiar ținuți pe mână. Copiii vor afla multe lucruri interesante despre fluturi. Expoziția este deschisă între orele 12 și 20.
Pe 3 și 4 iunie Sun Plaza organizează ateliere de reciclat, unde copiii vor învăța să creeze jucării sau obiecte decorative folositoare din hârtie, carton, sticle. Pentru a putea participa la ateliere, copiii trebuie să aducă un kilogram de hârtie sau 5 sticle de plastic. Vor fi două urne pentru colectare în zona atelierelor.
Și, dacă ajungeți în mall, nu uitați să căutați, la parter, și expoziția cu tablouri 3d, care mai e deschisă până pe 9 iunie. Noi am fost luna trecută și am făcut poze foarte distractive, fata mea mereu îmi cere să le revadă, cred că a fost foarte impresionată, mai ales de dinozaur.
1 iunie în Parcul IOR
Cel mai mare eveniment în aer liber de 1 iunie se anunță a fi cel organizat de Itsy Bitsy (datorită lor avem ziua de 1 iunie zi liberă). Organizatorii au pregătit foarte multe activități, cu muzică și dans, jocuri și concursuri, ateliere de creativitate, ateliere sportive, activități pentru bebeluși. Mai multe detalii găsiți pe pagina de FB a evenimentului.
Parcul Cișmigiu este al copiilor
Primăria Capitalei organizează activități de 1 iuni în Parcul Cișmigiu. Activitățile au loc pe 1 iunie, între orele 11.00 – 21.00. Pe aleile parcului se organizează ateliere creative: origami, arta actorului, pictură, fun science, reciclare creativă și păpuși de mână, percuție, tobe africane, pantomimă.
Va exista o zonă unde se vor prezenta spectacole de teatru: Muzicanții din Bremen, Vulpea cea șireată, Cei trei purceluși, Rapunzel, Ursul Păcălit de Vulpe, Mica Sirenă. Compania de teatru Pur Anima va vea un concert muzical pop-rock al marionetelor.
Pe Podul Artelor vor fi caricaturiști și portretiști, iar copiii vor putea desena și ei, pe Aleea Desenului. Corabia Piraților este locul de unde cei mici vor pleca acasă cu figurinele din baloane modelabile. Jocuri gonflabile vor fi amenajate pe Pajiștea Jocurilor. Ferma Animalelor îi va transpune pe toți copiii în lumea de poveste al vacanțelor la bunici, în timp ce pasionații de face painting și instantanee foto se vor reuni la Foișor.
Am găsit și un document cu programul complet al evenimentului.
Calea Victorie redevine pietonală pe 3 și 4 iunie
Bucureștenii se vor putea plimba fără restricții pe Calea Victoriei, între orele 10.00-21.00, la cea de-a doua ediţie a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”. Bucureştenii vor descoperi artişti stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuşi uriaşe, muzicieni, portretişti, caricaturişti. Primăria organizează şi diverse activități: lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile sau concerte ale unor grupuri vocale şi instrumentale.
Pentru copii, sunt organizate ateliere de creaţie: „Atelierul de tobe”, „Atelierul muzical şi cântecele copilăriei”, „Atelier de realizat maşinuţe din lemn”, „Atelier de realizat păpuşi din material textil”, „Atelier de hârtie”, „Copacul cu dorinţe” şi coltul de picturi pe faţă. Întregul traseu va fi animat de spectacole de teatru pentru copii, precum „Frumoasa şi Bestia”, „Mica Sirenă”,„Cartierul poveştilor” – prezentat de Teatrul „Ion Creangă”, „Capra cu trei iezi” şi „Motanul Încălţat” –prezentate de Teatrul „Ţăndarică”.
Bucureştenii vor putea admira expoziţia de panouri „La pas pe Calea Victoriei”, care va aduce în prim-plan istoria Bucureştiului de altădată. Pietonii vor fi întâmpinaţi şi cu tonete cu produse handmade, accesorii, ceramică, porturi populare, fotografii cu Bucureştiul de altădată, miniaturi pictate,.