Review loc de joacă: cum ne-am distrat la Zarva, de a trebuit să revenim a doua zi
Acest articol nu e reclamă, e doar un impuls de a scrie despre un loc drăguț.
Am citit întâmplător despre Zarva, un loc de joacă deschis recent, recomandat de o mămică pe un grup. Când e frig suntem în căutare de locuri interesante de petrecut timpul. Am aruncat o privire pe site, părea atractiv, poate cu un număr cam redus de atracții, dar am zis că încercăm. E aproape de casă, așa că în maxim 10 minute (de la finalizarea îmbrăcatului) intram cu fata mea, curioase de ce o să descoperim.
Probabil pentru că e deschis de curând (din octombrie), am găsit puțini copii, iar spre finalul zilei am rămas doar noi. Spre fericirea fetei, care s-a jucat în voie cu tot ce a vrut și cât a vrut.
Ce a făcut, ce i-a plăcut
Avionul galben
Este în mod cert senzația locului. Cu manșă, butoane, loc pentru pilot și pentru pasager, luminițe care se aprind și se sting. A fost atracția principală: mai vizita ceva prin zonă, se mai întorcea la avion…
Bucătăria cu accesorii diverse
E bucătăria IKEA, dotată cu tot ce e nevoie. A petrecut ceva timp punând și ridicând capace, fericită că poate să folosească mănușa specială de copii.
Mobilierul pentru păpuși
Sunt obiectele de la IKEA – patuț, canapea, rafturile Expedit și masa cu scaun care i-au adus aminte de cele pe care le are acasă, un dinozaur mic pe care l-a pus în pat și l-a învelit în toate felurile, covorașe etc. Și bonus, un brăduț mic care i-a plăcut mult, mai ales că tocmai ne despărțisem de cel de acasă.
Parcarea cu mașini
E tot IKEA (parcare cu garaj) și știu că și-a dorit-o, doar că la ultima noastră vizită în magazin nu era pe stoc. Ei îi place tot ce e cu uși și trasee, poate să stea și o oră să se joace. Și, deși mai sunt și oameni care se miră când o văd așa de fetiță și pe exterior diafană, îi place să se joace cu mașini.
Macara cu forme și magneți
E tot IKEA: macara și cuburi. I-a plăcut să se joace cu formele, să le ridice cu brațul macaralei, să construiască turnulețe.
Căsuța din lemn
E la limita ei fizică – s-ar putea cățăra singură, dar îi e puțin teamă, din cauza înălțimii. Ca urmare, a provocat-o, dar a abordat-o cu precauție.
Piscina cu bile și tobogan
La toate locurile de joacă îi place să sară în bile. Și aici s-a amuzat, dar pentru că a avut atât de multe atracții în rest, a stat mai puțin în zona asta.
Zona de aruncat cu mingi la țintă
I-a plăcut tare mult, țintele sunt cu găuri și mingile, moi, în culorile curcubeului, cad sub panou. A fost dezamăgită că e micuță și nu ajunge – a trebuit să o țin în brațe ca să aibă vreo șansă să nimerească ținta.
Zona de bar/mese
Am băut ciocolată caldă (ea) și cafea (eu). I-a plăcut la nebunie zona cu mese și banchetă, ciocolata pe care domnul proprietar i-a făcut-o cu frișcă, să fie mai bună, paiul roz pe care și l-a ales, sertarele de la dulăpioare, pe care le-a deschis curioasă, scaunul înalt de la bar, unde am așteptat să fie gata băuturile.
Ce mai era, dar nu a interesat-o
Panoul de cățărat
Credeam că o să îi placă, pentru că adoră locurile cu prize din parc. Dar mi-a zis că îi e frică, poate și pentru că m-a auzit vorbind cu soțul meu, înainte de a merge, că nu au pus saltele de protecție.
Căsuța de scris pe pereți
Pentru că acasă avem tablă magnetică pe perete, pe care a tot scris când și cum a vrut, nu i se mai pare așa palpitant.
Lego – Duplo sau cu piese mici
Avem acasă multe piese Lego și aici nu s-a prea uitat la ele. Nu le-a văzut din cauza avionului galben.
Orașul din magneți
Pe doi pereți se pot prinde străzi, copaci, oameni – piese magnetice, care pot construi o poveste. Nu a interesat-o absolut deloc, dar sunt sigură că dacă le-am avea acasă i-ar plăcea tare mult, măcar pentru o perioadă.
Ce mi-a plăcut mie
Curățenia
Totul e impecabil. Poate și pentru că e nou, orice vezi arată foarte bine.
Designul
Proprietarii au creat Zarva cu drag. Sunt convinsă de asta. Nu au făcut concesii la calitate. Mobilierul, ideile pentru joacă, decorațiunile, detaliile, totul e minunat. Până și șervețelele sunt de calitate, groase, colorate. Cănile de cafea sunt de ți-e mai mare dragul să bei din ele. Avionul galben e gândit de cineva care sigur iubește copiii.
Personalul
La locurile de joacă e, de obicei, câte o domnișoară plictisită. Aici e o doamnă super drăguță, care vorbește cu afecțiune și zâmbește. În prima seară rămăseseră în locație proprietarii cu copiii (așa am dedus eu) – foarte simpatici, fără fițe, fără să epateze.
Ce mi-aș fi dorit să fie altfel
Să existe și ceva mâncare pentru copii
Mi-ar fi plăcut să putem mânca acolo, măcar o gustare rapidă, ca să putem sta mai mult, fără griji. A doua zi am luat o banană de acasă, dar e mai confortabil să știi că găsești ceva la locație. Mă gândesc însă că e vorba de cerințe suplimentare legate de autorizații etc și probabil nu e așa de simplu. Pentru petreceri, aduc mâncare de la Fabrica.
Să aibă saltele de protecție lângă zona de cățărat
Sunt un must din punct de vedere safety. Am fost la săli de cățărat și în zonele de bouldering (cățărat la înălțimi mai mici, fără coardă) sunt saltele. Aici peretele e destul de înalt, pentru un copil, și e periculos, pentru că e însoțit de un părinte care merge pe intuiție – șansele să știe ce prize / ce mișcări sunt mai bune sunt destul de mici. Copilul neexperimentat poate aluneca ușor sau poate face mișcări riscante.
Să fie mai ieftin 🙂
Desigur, fiecare loc de joacă își face politica de preț, clientul acceptă sau nu. Prețul este și o modalitate de a selecta clientela. La 20 lei/ oră mi se pare mult. Pe de altă parte, la alte locuri de joacă plătim mult pentru o zi de weekend și nu stăm o zi întreagă, maxim 3 ore.
Zarva a fost o experiență deosebită, fata mea a fost impresionată. Astfel că a doua zi s-a trezit cu întrebarea “când mergem la locul de joacă?” și vreo câteva zile la rând am tot povestit ce a făcut acolo.