#4 ani. Top 3 jocuri de pe tabletă ale fetei noastre
Câte una, câte una, toate aplicațiile noastre au dispărut de pe tabletă și au apărut, în schimb, jocuri. Pentru că spațiul era limitat, am prioritizat. Cei care au 4 ani au o putere mai mare față de cei de 40, astfel că Facebook și Instagram au lăsat locul pentru Sago Mini și My Town. La un moment dat, tableta – cu o vechime considerabilă – s-a spart și a apărut o nouă achiziție în peisaj, care este a ei. Dacă tot este tableta ei, i-am luat-o cum și-a dorit-o și cum nu am crezut vreodată că o să alegem de bună voie: aurie.
Are acces la tabletă fără restricții. Nu am vrut să îi impunem o jumătate de oră pe zi sau 5 filmulețe pe youtube pentru că ar fi devenit plăcerea lucrului interzis și am fi făcut prea mare caz din asta. Astfel că relația ei cu tableta are suișuri și coborâșuri. Are perioade când stă mult, prea mult, pe care le alternează cu zile în care uită complet de tabletă. Alteori nu prea are chef, închide repede tableta, o pune pe suportul specilal (sunt câteva foarte utile la Ikea) și își ia niște figurine sau niște păpuși.
Și eu, și soțul știm ce jocuri sunt instalate și stăm foarte mult lângă ea când joacă. De altfel, ne și solicită compania, pentru că îi place să comentăm împreună ce se întâmplă pe ecran. Ba mai avem și noi personajele noastre, în unele jocuri, care să interacționeze cu ale ei. La jocurile de îndemânare este la fel de pricepută ca noi, dacă nu și mai pricepută câteodată. Tableta nu este un refugiu pentru ea și nici un înlocuitor pentru părinții ocupați și ne străduim să nu fie așa.
Mulți părinți fug de digital devices, iar cei care nu o fac evită să recunoască, de teamă că vor fi acuzați. Poate și de asta rar găsești recomandări de aplicații sau jocuri.
Iată care sunt preferatele fetiței noastre:
1. Sago Mini
Este una dintre cele mai haioase suite de jocuri. Inițial noi am cumpărat jocurile unul câte unul, dar acum a apărut Sago Mini World, o aplicație cu abonament lunar / anual din care poți accesa direct toate jocurile. Grafica este simplă și simpatică, personajele sunt foarte haioase, efectele sunt amuzante. E un joc foarte util, mai ales pentru copiii care abia se obișnuiesc cu interacțiunea cu tableta, pentru că învață să plimbe personajele dintr-o parte în alta și să le pună să facă diverse lucruri, aparent banale, într-o lume colorată, plină de surprize. Periodic apar noi jocuri în aplicație și, de asemenea, personajele trimit vederi aproape zilnic, pe care copiii le primesc virtual, în aplicație.
2. My Town. My City. Wonderland.
Spre deosebire de Sago Mini, care este foarte haios, My Town pare foarte serios. Nu are prea mult amuzament, dar jocurile replică foarte bine situații din viața reală – poliție, pompieri, acasă, magazine, plajă etc. Îți plimbi personajele de colo-colo, le îmbraci, le dai să mănânce, le pui să transporte obiecte etc. Sunt multe jocuri din seria My Town, fiecare este 14.99 lei. Mai nou, sunt conectate între ele, poți să mergi cu personajele dintr-un joc în celălalt, iar jocurile nou lansate au și niște încercări de tip quest (trebuie să îți pui mintea la contribuție să eliberezi noi personaje sau să deschizi noi zone). După My Town, au apărut noi serii, My City (alte magazine, pizza, dentist etc) și Wonderland (cu personaje de poveste, Peter Pan, Frumoasa și Bestia etc). Jocurile apar aproximativ cu frecvență lunară, noi le-am descoperit când încă nu existau My City și Wonderland, s-au dezvoltat extraordinar de atunci și probabil încă mai urmează multe alte surprize, sunt sigură că se fac bani frumoși de pe urma lor. Singurul dezavantaj este că fiecare joc e o aplicație în sine și nu ai cum să le vezi pe toate într-un singur loc.
3. Toca Boca
Toca Boca a fost obsesia ei pentru o săptămână, când l-a descoperit. E în stilul My Town, însă cu un look de desen modern. Aici nu găsești fetițe și băieței desenați în stilul clasic, toți arată cam ciudățel, dar par a fi tare la modă ca look, uitându-mă la ce mai e pe Cartoon Network și Boomerang. Toca Boca e o lume pe care o cumperi bucată cu bucată. Nu există abonament lunar, ca la Sago Mini World, ci cumperi jocurile pe măsură ce apar, însă stau toate grupate într-o o singură aplicație. Pe mine mă fascinează sunetele, sunt sigură că au gândit foarte bine efectele, au rolul lor de marketing (cum sunt cele de la iPhone). În lumea Toca Boca mergi la schi, la călărit, la cabană, la restaurant, la hotel etc și faci pe acolo cu personajele tale cam ce faci în viața reală. Fetița noastră și-a făcut o familie din personajele ei preferate care au viața lor – au serviciu, se duc la doctor, pleacă în vacanță etc.
Mai sunt alte (zeci de) jocuri pe tabletă, desigur nu lipsesc cele din seria cu Tom (Tom Pool, Tom Gold Run, Angela, Ginger etc), dar nici cele cu Barbie și, mai nou, câteva jocuri logice pe care le-a descoperit cu încântare, despre care eu credeam că sunt prea grele și la care se descurcă de minune. Revenim și cu un top al lor. Deocamdată nu ne-am propus să arătăm ce copil deștept avem 😉
E super tare sunt obsedata dupa el
Te inteleg perfect!