Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Jocuri de consolă pentru copiii de 7 – 12 ani

Consola noastră este XBox One S, însă jocurile despre care voi vorbi sunt disponibile și pe alte console. Și le recomand părinților să le joace alături de copii, pentru că sunt jocuri de cooperare.

Eu și soțul meu jucăm cu fata noastră în rețea, pe tablete, Roblox. Când eu cu ea, când el cu ea. Așa că avem experința jocului împreună. Dar jocurile de cooperare de pe Xbox au dus interacțiunea la un cu totul alt nivel. Desigur, e nevoie de două controllere, dar dacă iei consolă în familie, e păcat să nu ai posiblitatea să joci în pereche.

Am jucat până acum două astfel de jocuri de cooperare: Unravel 2 și It Takes Two. Ideea este că cele două personaje din joc, controlate de cei doi jucători, trebuie sa găsească soluții și apoi să coopereze în aplicarea lor pentru a rezolva questurile și pentru a trece la un nou nivel. Altfel nu au cum să treacă de obstacole și să înainteze.

Unravel 2

Jocul Unravel este disponibil în două variante, cea de cooperare este Unravel 2, un fel de continuare a primei părți, Unravel, care se joacă individual, dar parcă și ceva mai reușită ca efecte și poveste.

Unravel este disponibil pe XBox pentru jucat în varianta de abonament lunar Gameplay, noi însă l-am și cumpărat. Jocul este creat de o echipă suedeză, grafica și muzica sunt minunate. Iar la final, eo listă lungă de testeri români. Personajele, numite Yarni sunt niște gheme de lână frumos colorate, legate unul de celălalt printr-un fir. Practic, niciunul nu va putea merge singur, e mereu legat de partener. Astfel că nu există ca un personaj să o ia înainte și să nu îl aștepte pe celălalt. Ca să treacă de la un nivel la altul, trec prin tot felul de teste – trebuie să vii cu idei pentru rezolvarea situațiilor și trebuie să ai și abilitatea de a le soluționa, cu alte cuvinte să îți meargă și mintea, dar si mâinile pe controller. Când unul dintre personaje se descurcă mai bine, îl poate ajuta pe celălalt, trăgându-l de fir. Sunt obstacole de care nu se poate trece până ce nu există o colaborare perfectă la sarcini. Nu se poate da skip la niciun nivel, trebuie să îl faci. Jocul are însă și hinturi și se pentru situațiile disperate există filmulete walkthrough pe youtube. Dar asta pentru idei, îndemânarea pe controller o ai sau nu o ai 🙂

It Takes Two

Jocul e dezvoltat tot de EA, cei care au făcut Unravel. Aceeași grafică minunată, muzică ce completează perfect acțiunea și personaje cu lipici. Jucătorii sunt May și Cody, soț și soție la un pas de divorț, transformați în păpuși, care vor trece prin diverse situații în care sunt forțați să colaboreze.

Le recomand celor care vor să joace acest joc să se inițieze jucând Unravel, care este muuult mai puțin intens.

It Takes Two este mai dificil, mai solicitant și mult mai palpitant. Pe noi ne-a ținut în priză și am făcut cu rândul în a-i fi parteneri de joc fetei noastre, pentru că necesită concentrare continuă. Bineînțeles că ea nu a obosit și reușea imediat să vadă soluții, nu mai zic de îndemânare.

Jocul trebuie cumpărat, nu intră în abonamentul lunar de XBox. A fost lansat recent, pe 26 martie. Este aproximativ 170 de lei, dar merită. Cred că rar vom găsi un altul să îl egaleze în provocări, realizare, colaborare între jucători. E top of the top.

Bonus – un joc simplu și amuzant: Gang Beasts

Un joc amuzant, copilăresc, aș spune ușor prostesc. Nu este de cooperare, dar merită luat în considerare pentru un moment de relaxare în familie. Personajele trebuie să se lupte, într-o înfruntare extrem de caraghioasă. Noi îl jucăm nu pentru lupta în sine, ci ca să râdem. Pur și simplu, nici nu prea contează cine câștigă. Farmecul jocului stă în modul în care sunt realizate personajele, un pic (mai mult) caraghioase, în cum se mișcă și ce pot face.

Am văzut că Gang Beasts este unul dintre puținele jocuri de 5 stele din magazinul XBox. Tocmai pentru că este super amuzant. Costă aproximativ 60 lei.

Photo By: Photo by The PhD Gamer on Unsplash.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.