10 idei pentru 1 borcan de dulceață
Când am primit cadou dulceața de la Bonne Maman nu am știut că borcanele lor sunt la fel de celebre ca dulceața. Apoi am văzut un într-un anunț, pe un site de cumpărări – vânzări, că cineva căuta să cumpere borcane de la dulceața Bonne Maman și am realizat că nu sunt doar niște borcane drăguțe, sunt și foarte bine cotate. Pentru că au forma interesantă, capacul cu un aer ușor retro, numai bun de înfrumusețat un raft, o masă sau un pervaz, și interiorul generos, cât să încapă un desert savuros.
Am căutat câteva idei de ce se poate face cu un borcan de dulceață gol și am găsit muuuulte. Am ales doar 10. For a start 🙂
1.floricele sau mici plante vesele
Poți să plantezi în borcanele goale de dulceață câțiva bulbi de zambile sau, dacă nu ai răbdare până la primăvară, poți să îți faci micuța ta grădină verde cu busuioc, oregano, mentă, mărar, pătrunjel.
O crenguță mică de brad, un șervețel tematic, o fundiță aurie sau roșie și tacâmurile umplu borcanul, iar pe marginea de sus legi o sfoară subțire. Efect garantat.
3. desert rapid
Putin iaurt, câteva fructe uscate, deasupra un strat de zmeură proaspătă. Se poate adăuga și un strat de cereale sau de biscuiți sfărâmați.
Pereții borcanului se tapetează cu hârtie de copt, pe care se pot desena, scrie, ștampila diverse mesaje. Se face o tortiță din sârmă. Se leagă borcanul în partea superioară cu o sforicică bicoloră. Înăuntru se așază o lumânare. Și gata! În funcție de moment, mesajele de pe hârtie se pot personaliza.
Cu toții strângem ațe, fundițe, sforicele, hârtiuțe interesante, diverse chestii mărunte. Dacă le grupăm pe categorii și culori, putem crea un raft organizat, la vedere, nu mai e nevoie să ascundem toate chestiile mici prin sertare.
Cu cât sunt mai suave florile, cu cât vor arăta mai bine așezate în borcanele de dulceață, la fereastră. Trandafiri, frezii, flori de cireș… lista este deschisă. Am mai văzut și ideea de a pune câteva pietricele pe fundul borcanului.
Un mousse cu lime și lămâie, asezonat cu căpșuni, perfect pentru musafiri. Dar până la orice desert în straturi, cu fructe deasupra, va fi de impact dacă e servit în borcane. Sky is the limit, imaginație să fie.
8. banana bread
Dacă formele de brioșe și tăvile au devenit plictisitoare, poți să încerci data viitoare să faci banana bread la borcănele. Rețeta e de aici.
Secretul stă în straturi: poate fi puțină omletă, presărată cu brânză, ciupercuțe la grătar, cartofi, bacon, salată verde – după gust și inspirație.
10. aspect organizat
Poate e mai greu aici, pentru că trebuie ceva îndemânare și ustensile, dar la final iese ceva foarte practic și estetic.